چیلر چیست

چیلر چیست واژه Child به معنای (خنک سرد) و chiler چیلر به معنای خنک کننده و سرد کننده می باشد.

چیلر دستگاهی است که توسط یک سیکل برودتی تولید سرما و برودت می‌کنند و این برودت را به یک واسطه سیال می دهد.
در چیلر معمولا از یک سیال که عموما آب می‌باشد استفاده می‌گردد.

آب در دستگاه چیلر(در قسمت اواپراتور) به گردش درآمده و گرمای خود را در قسمت اواپراتور چیلر از دست می دهد و به تعریفی دیگر چیلر توسط برودت ایجاد شده گرمای آب را جذب کرده و اصطلاحات آب را سرد می کنند.

اکنون آب سرد شده مورد مصرف کاربر می باشد به طور مثال برای تهویه مطبوع این آب سرد شده توسط پمپ های اواپراتور به داخل ساختمان رفته و درون تجهیزاتی مانند فن کوئل و هواساز به گردش درآمده و در آنجا توسط تبادل دما گرمای محیط را جذب کرده، دمای محیط را پایین می آورد و در نهایت دمای آب بالا رفته و مجدداً به قسمت چیلر و اواپراتور برگشت می شود.

آموزش چیلر
آموزش چیلر

و مجدداً این سیکل ادامه پیدا می کند تا زمانی که دمای محیط به حد تنظیمی رسیده و آب در گردش تمامی گرمای محیط را جذب کرده و در نهایت با دمای پایین‌تری به چیلر برگشت می شود.

در این هنگام که دمای آب برگشتی از ساختمان به چیلر پایین آمده و اختلاف دمای زیادی با آب خروجی از چیلر نداشت،چیلر اططلاحا ترموستات میکند.

ترموستات چیلر چیست؟

ترموستات چیلر
ترموستات چیلر

ترموستات قطعه ای است که دمای برگشتی آب اواپراتور را اندازه گیری می کنند و فرمان قطع و وصل کمپرسور چیلر را می دهد.
ترموستات دارای رنج می باشد به این ترتیب که کاربر می‌توانند دمای ترموستات را تنظیم کنند.

همچنین برخی از مدل‌های ترموستات دارای چند فرمان خروجی می باشد به تعریف ساده تر یعنی اینکه به ازای هر دمایی فرمان جداگانه از ترموستات خارج میشود.
ترموستات ها در نوع دیجیتال و آنالوگ در بازار موجود می باشد.

 

منظور از ترموستات کردن چیلر چیست؟

زمانی که دمای آب برگشتی چیلر به دمای تنظیمی ترموستات( توسط کاربر) رسید
ترموستات فرمان قطع مدار کمپرسور را می‌دهد به این ترتیب دیگر کمپرسور عمل تبرید را انجام نداده و اصطلاحا ترموستات می کنند و فقط آب در مجموعه به گردش در می آید

شروع به کار چیلر

به مجرد اینکه دمای آب برگشتی چیلر از حد تنظیمی ترموستات بالا رفت،مجددا ترموستات فرمان شروع به کار کمپرسور را می دهد همزمان با شروع به کار کمپرسور دمای آب رفته رفته پایین آمده و این چرخه ادامه پیدا می‌کند

در چیلر چگونه سرما تولید می شود

در سیکل تراکمی چیلر مانند تمامی سیکل های تراکمی و برودتی از یک از یک اساس و قانون پیروی می شود

چیلر از 4 قسمت مهم کمپرسور ، اواپراتور،کندانسور و عامل انبساط اکسپنشن تشکیل شده است

همچنین می‌توان گفت عضو دیگری که نقش بسیار مهم در تولید سرما را ایجاد می‌کنند مبرد و یا همان گاز می باشد.
کمپرسور و یا به عبارتی قلب سیستم وظیفه به گردش درآمدن گاز را در سیکل برودتی انجام می دهد

به این ترتیب کمپرسور گاز را متراکم کرده و فشار آن را تا ۲۵۰ پی اس آی بالا می‌برد به مجرد بالا رفتن فشار گاز ،دمای آن نیز بالا می رود.فدک سرما

گاز داغ و فشار بالای خروجی از کمپرسور وارد کندانسور می‌شود در کندانسور که می‌تواند آبی و هوایی باشد دمای گاز را پایین آورده و در نتیجه مبرد را از حالت گاز به مایع تبدیل می کنند

در این قسمت مبرد فاز مایع و با فشار بالا را دارد به عامل انساط(اکسپنشن والو)می‌رسد دراین قسمت فشار گاز شکسته شده و از حالت مایع به حالت بخار و پودر با فشار ۶۰ psi تبدیل می شود.

مبرد با این حالت بخار و فشار پایین وارد قسمت اواپراتور می شود همانطور که میدانیم شکست فشار باعث کاهش دما می‌شود و کاهش دما در اواپراتور باعث جذب گرمای اطراف محیط اواپراتور و یا همان سیال(آب) که در قسمت قبل گفته بودیم می‌باشد می‌شود و در نتیجه گرمای اطراف اوپراتور یعنی گرمای آب گرفته شده و آب سرد میشود

مبرد و یا همان گاز مجددا به کمپرسور برگشت می‌شود و این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

چیلر
چیلر

فدک سرما  بزرگترین مرکز مجاز تعمیر چیلر تراکمی و تعمیر چیلر جذبی در سراسر کرج و تهران

فدک سرما یکی از مراکز قابل اعتماد و با تجربه و تخصصی انواع تعمیرات چیلر میباشد که سال هاست در این زمینه به مشتریان عزیز ارائه خدمات می کند و همیشه مورد اعتماد و رضایت مشتری بوده است .

مقاله پیشنهادی : تعمیر چیلر در کرج

مرکز ما قابل اعتماد است چون کار ما همیشه قابل اعتماد مشتریان بوده است.

مشتریان زیادی بعد از اینکه برای اولین بار از خدمات ما استفاده کرده‌اند به علت خدمات صادقانه و تخصصی جزو وفادارترین مشتریان ما هستند که در صورت نیاز هرکدام از دوستان و نزدیکان شان ما را پیشنهاد می‌دهند که این بزرگ‌ترین افتخار و برگ برنده ماست.

با مجموعه فدک سرما در رابطه با چیلر . مینی چیلر در کرج در ارتباط باشین

تماس با ما

5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *