کمپرسور

افزايش فشار مايعات و تراكم گازها در صنعت از اهميت  ويژه‎اي برخوردار است،چرا كه ماشين آلات   بسياري ابداع و اختراع شده ‎اند كه با گاز يا سيال متراكم و تحت فشار كار مي کنند.به آن دسته از ماشین آلاتی که گازها را متراکم می کنند کمپرسور گفته می شود…‎

معرفي انواع کمپرسورها و محدوده کاري هر يک

در صنعت افزايش فشار گازها از طريق كاهش حجم و يا به روش ازدياد انرژي جنبشي و سپس تبديل آن به فشار از طريق ديفيوزر امكان‎ پذير است. كمپرسورهاي نوع اول را جابجايي مثبت و كمپرسورهاي نوع دوم را ديناميكي مي نامند  . در مجموع می توان  انواع كمپرسور را به شرح زيرطبقه‎ بندي نمود : ‎
1- انواع جابجايي مثبت
1-1 رفت و برگشتي
1-1-1 پيستوني
1-1-2 تيغه ای نوسانی‎
1-2 دوار
1-2-1 پيچي Screw
۱-۲ -۲پرهاي  Vane
1-2-3 پيستوني دوار Rolling Piston
1-3 اسكرول  Scroll
2- انواع ديناميكي
2-1 سانتريفوژ (يا جريان شعاعي)
2-2 محوري
2-3 تركيبي از شعاعي و محوري

کمپرسورهای رفت و برگشتی

مزاياي عمده كمپرسورهاي رفت و برگشتي نسبت به ساير کمپرسورها را مي توان بصورت زير بيان نمود:
1. امکان ساخت آن بصورت تك مرحله ‎اي ويا چند مرحله ‎اي دريك پوستة واحد وجود دارد.
2. ‎توانايي ساخت يکپارچه آن با يک موتور احتراق داخلي (بنزيني يا ديزل) دريك پوستة واحد، که به مدل Integral معروف است، وجود دارد. در اين طرح يك يا چند سيلندر از مجموعه به كمپرسور و يك يا چند سيلندر به موتور اختصاص مي‎يابد.
3. در اين كمپرسورها قابليت كنترل ظرفيت بسيار خوب بوده و بازده بالايي دارند.
4. جهت مواردي كه به حد بالا و دبي نسبتاً كمي نياز مي باشد مناسب هستند.
5. اكثر تعميركاران و تكنسين‎هاي تأسيسات با ساختمان، نحوه كار و تعميرات اين نوع كمپرسورها آشنايي دارند.
6. از آنجا كه سرعت دوراني اين نوع كمپرسورها اغلب بين 500 تا 2000 دور در دقيقه است، براي به دوران درآوردن آنها مي توان از موتورهاي الکتريکي مستقيما استفاده كرد.

از جمله معايب آن نسبت به ساير كمپرسورها مي توان به موارد زير اشاره نمود:
1. حجم و هزينه تعميرات اين کمپرسورها بواسطه تعداد زياد قطعات متحرك مكانيكي، نسبتاً بالاست.
2. سطح نوسانات و ارتعاشات در اين كمپرسورها بالاست.

 خنك كاري كمپرسور

كمپرسور به دو علت اصطكاك بين قطعات متحرك (5 تا 10 درصد) و افزايش درجه حرارت ناشي از تراكم گاز(90 تا 95 درصد) گرم مي‎شود. براي پيشگيري از كاهش كارآيي كمپرسور و از دست ندادن كيفيت روغن و روغنكاري، حرارت كمپرسور را بايد كاهش داد. روغني كه در كمپرسور به گردش درمي‎آيد وسيله خوبي براي جذب و دفع اين حرارت و خنك كردن كمپرسور است.روغن حرارت حاصله از اصطكاك را جذب نموده و به بيرون از بدنه كمپرسور منتقل مي‎سازد. براي افزايش انتقال حرارت كمپرسور به بيرون، سطح خارجي سيلندر كمپرسور را پره‎دار (فين دار) مي‎سازند  تا سطح بيشتري در مجاورت هوا باشد. در  بعضي كمپرسورها از يك موتور و فن جهت عبور هوا بر روي كمپرسور و خنك كردن آن استفاده مي‎.  شود.شکل زير تصوير شماتيک کمپرسور 5 مرحله اي آمده است. در بعضي سيستمها نيز با گردش آب درلوله‎هاي مسي اطراف كمپرسور خنك‎كاري صورت مي پذيرد،  ‌البته در كمپرسورهايي كه از موتور خودجدا مي‎باشند  اين عمل بهتر انجام مي گيرد. موتور كمپرسور بسته بيشتر در معرض داغ شدن قرار دارد تا موتور كمپرسورهاي باز و همچنين لازم است كه هم حرارت موتور و هم حرارت كمپرسور از آنها گرفته شود.

کمپرسور 5 مرحله اي فين دار سطح خارجي

موتور معمولاً با عبور دادن گاز قسمت مكش كمپرسور به دور آن و يا برگرداندن روغن برگشت خنك مي‎شود. بعضي از سيستمها وسيله‎اي جهت سرد كردن روغن دارند و اين خود كمك زياد براي سرد نگهداشتن موتور و كمپرسور مي‎كند.
در مجموع مي توان دو روش خنک کاري کمپرسور را مطرح نمود، روش خنک کاري با آب و روش خنک کاري با هوا. سيلندرهاي کمپرسورهای هوا-خنك براي هدايت گرما به محيط اطراف خود، به سطح زيادي (فين‌های خنک‌ساز) نياز دارند. از مزاياي اين سيلندرها مي‌توان به ساختمان نسبتاً ساده و نبود تنش‌هاي حرارتي ناشي از خنك‌كاري موضعي اشاره نمود. دماي خروجي گاز در سيلندر کمپرسورهاي هوا-خنك بطور ميانگين حدود 5 تا 10 درصد بيش از همين دما در سيلندرکمپرسورهاي آب – خنك مي‌باشد. اين موضوع در مواقعی اهميت دارد كه دماي سيلندرها به ‌قدري بالا رود كه بركاركرد و دوام رينگ پيستون‌ها و مجموعه كمپرسور اثر منفي بگذارد. بنابراين در مواقعي كه نسبت تراكم تا اندازه ای پايين بوده و هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري و بهره‌ برداري پايين مدنظر باشد‌ از اين كمپرسورها بيشتر استفاده مي‌گردد.
سيلندر کمپرسورهای آب-خنك در زمانی به‌كار مي‌روند كه نسبت تراكم و دبی جريان گاز زياد باشد. اين نوع سيلندرها پيچيده ‌تر و درنتيجه گرانتر می‌باشند. همچنين اين سيلندرها به لوله‌كشي بيشتر، يك پمپ آب، سيستم‌ مبدل حرارتي و کنترل‌هاي اضافي نياز خواهند داشت. از نظر تعميرات و نگهداري نيز مي‌توان به تعمير پمپ آب، تصفيه آب،‌ تعمير مبدل گرمايي و غيره اشاره نمود كه موجب افزايش هزينه‌هاي تعميرات و نگهداري در دراز مدت مي‌گردند.

 

 

خدمات فدك با اكيپ هاي مجرب و متعهد در زمينه خدمات چیلر-سردخانه-كولرگازي ، اسپيلت ،

هواساز-فن کویل و …..

با سابقه درخشان در كرج و تهران

آماده ارايه خدمت به شما همشهريان عزيز ميباشد

خدمات فنی فدک سرما

آدرس دفتر:آزادگان،خیابان برغان،خیابان ساریخانی تاسیسات فدک

شماره دفتر :-02632403163

همراه:   09127652048  

مدیریت:آقای فیروزی

 

Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *