آیا یک فیلتر درایر با کیفیت تنها جهت رطوبت زدایی در سیستم برودتی نصب میشود ؟

وظایف یک فیلتر درایر خوب و کارآمد :

1 – جذب رطوبت
رطوبت تهنا یکی از عوامل مهمی است که در سیستمهای برودتی ایجاد دردسر میکند. یخ زدن رطوبت در خروجی شیرانبساط/کپی یا روزنه باعث مسدودشدن مسیر عبور مبرد بسمت اواپراتور میگردد.
جهت جذب رطوبت در مواد تشکیل دهنده فیلتر درایرها از مواد Molecular sieve مانند سیلیکاژل استفاده میشود.

2 – جذب اکسیدها و ذرات جامد
انواع اکسید فلزات ، رسوبات در جداره های داخلی لوله ها و قطعات بسیار ریز فلزی در سیستم های بسته سرمایشی بسیار مشاهده میشود.
قطعات بسیار ریز فلزی که شامل فلزاتی از قبیل : آهن ، مس ، برنج ، آلومینیوم است ، میتواند به جداره داخلی سیلندرها و به یاتاقانها که از جنس فلز نرم میباشند صدمه زده و یا مسیر خروجی لوله کپی را مسدود نماید.

3 – جذب اسید تشکیل شده
روغنهای پایه الکل POE بسیار جاذب رطوبت هستند و به آنها اصطلاحا Hygroscopic میگویند. همچنین رسیدن رطوبت به این نوع از روغنها باعث ایجاد اسید الی Organic acid میشود (فرمول و مواد حاصله از این ترکیب خارج از این مبحث میباشد).
مبردها به خودی خود در شرایط دمایی متفاوت استوارهستند و ترکیب شیمیایی خود را حفظ میکنند اما در مواردی بسیار نادر خود این مبردها نیز میتوانند باعث ایجاد اسید شوند. برای نمونه مبرد R22 در دماهای بالا متلاشی شده و تشکیل اسید هیدروکلریک را میدهد. برخی از مبردها هنگام برخورد با رطوبت تجزیه شده و تشکیل اسید هیدروکلریک و اسید هیدروفلوئوریک را میدهند.
احتمال تشکیل اسید توسط خود مبرد ناچیز است و بدین دلیل در بسیاری از منابع عنوان نمیشود و نادیده گرفته میشود ولی وجود رطوبت بیش از حد در یک سیستم تبرید و یا دمای بیش از حد نرمال گاز خروجی دیسچارج کمپرسور ، خطر و احتمال تشکیل اسید توسط خود مبرد را تشدید میکند. همچنین سوختن سیم پیچ کمپرسور باعث ایجاد ترکیبات اسیدی در سیستم میشود.

4 – جذب مواد حاصل از تجزیه روغن
روغن های بر پایه معدنی در دمای تقریبی 176 درجه سانتیگراد (350 درجه فارانهایت) و روغن های POE بر پایه الکل در دمای تقریبی 204 درجه سانتیگراد (400 درجه فارانهایت) شروع به تجزیه شدن میکنند. حتی بهترین و با کیفیت ترین روغن ها در شرایط بحرانی شروع به تجزیه شدن (breakdown) میکنند.
در این دما و یا بالاتر از آن ، مولکولهای روغن شروع به بهم پیوستن و تشکیل مولکولهای بزرگ و بزرگتر را میدهند. در طی این فرآیند روغن در ابتدا غلیظ و سیاهرنگ شده ، سپس بصورت ماده ایی لجن مانند تبدیل میشود و درانتها با افزایش دما بصورت پودرجامد درخواهد آمد.
از دلایل بی رویه بالارفتن دمای دیسچارج کمپرسور و این پدیده میتوان به : کثیفی کندانسور ، نسبت تراکم بالای کمپرسور ، سوپرهیت زیاد گاز ورودی به کمپرسور ، خرابی فن کندانسور و …. اشاره کرد.
توج کنید که افزایش بیش از حد دما مهمترین عامل موثر در تجزیه روغن میباشد و در این روند عوامل دیگری نیز میتواند دخیل باشد برای نمونه وجود هوا در سیستمهای برودتی به زوال زودتر روغن در سیستم برودتی کمک کرده و روند تجزیه آنرا تسریع میکند.
علاوه بر افزایش بی رویه دمای دیسچارج و درنتیجه تجزیه روغن و تشکیل مواد لجن مانند میتوان به عملکرد منفی برخی از فلزات نیز اشاره کرد.
برخی از فلزات مانند آهن در تماس با مخلوط مبرد-روغن عامل تحریک کننده ایی جهت تجزیه و ایجاد شدن لجن توسط روغن میباشند. مس نیز از دیگر عناصر تحریک کننده میباشد ولی نسبت تحریک آن در مقابل آهن بسیار کمتر است. نتیجه حاصل از تشکیل لجن ، تعلیق عملکرد صحیح سیستم برودتی میباشد.
عکس زیر نمونه ایی از مواد حاصل از تجزیه روغن بدلیل بالارفتن بیش از حد دمای دیسچارج در سیستم برودتی میباشد.

جهت انجام سرویس چیلر،سردخانه، کولر گازی،داکت اسپلیت بصورت اصولی و دستگاه های مجهز و همچنین افراد متخصص و

متعهد می توانید با ما تماس بگیرید

آدرس دفتر:آزادگان،خیابان برغان،خیابان ساریخانی.

09127652048

02632403163

با مدیریت فیروزی

Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *