مفهوم LRA وRLA و MCC در برق چیست ؟

بروی کمپرسور ها و وسایل برقی ی‌ک‌سری حروف مخفف خودنمایی میکنند ،که راهنما ی بسیار خوبی برای تعمیرکارن می باشد برای تعمیر و نگهداری دستگاه .
⚡️LRA=Lock Rotor Amper
یعنی مقدار امپری که روتور در ان قفل میکند

⚡️RLA= Running Load Amper=Rated Load Amper
یعنی میزان امپری که دستگاه در هنگام كار ميكشد

⚡️FLA=Full Load Amper
یعنی حداکثر میزان امپر موتور در شرایط نرمال
⚡️NA= Normal Amper
یعنی امپرنرمال موتور یا دستگاه

⚡️MCC=Maximum Contact Current
یعنی بیشترین امپری که کمپرسور قبل از اورلود کردن میتواند تحمل کند .
برای نمونه اگر ظرفیت برودتی کمپرسور 15 اسب را در دمای اواپراتور 12.5+ مقایسه کنیم خواهیم داشت :
ظرفیت در دمای کندانس 30 (کندانس آبی) = 63300 وات
ظرفیت در دمای کندانس 40 (هوایی ، منطقه معتدل) = 57600 وات
ظرفیت در دمای کندانس 50 (هوایی ، منطقه گرم) = 51800 وات

کارخانه سازنده بهترین بازده کمپرسور را در 30 درجه سانتیگراد برای کندانسور آبی و 40 درجه سانتیگراد برای کندانسور هوایی پیشنهاد داده است.
از مقایسه این 3 عدد بسادگی میتوان نتیجه گرفت که هرچه دمای کندانس کاهش یابد ظرفیت برودتی کمپرسور افزایش پیدا خواهد کرد و هرچه دمای کندانس و در نتیجه آن فشار دیسچارج بالاتر رود ، ظرفیت برودتی کمپرسور افت کرده ، درنتیجه بازده کمتری خواهیم داشت.
پس تا اینجا معلوم شد که کاهش دمای کندانس به بازدهی بهتر سیستم کمک میکند ولی از طرف دیگر یک نکته مهم فراوش نشود ، کاهش بی رویه دمای کندانس نیز باعث ایجاد افت فشار بیش از حد در ساکشن شده و عملکرد سیکل را مختل میکند و دوباره بازدهی سیستم افت میکند و کاهش بی رویه دمای کندانس نیز برای سیکل تبرید مفید نخواهد بود.
از کل این متون فوق میتوان نتیجه ساده زیر را گرفت :
((جهت داشتن بهترین بازده در کمپرسور و سیکل تبرید همواره فشار خط دیسچارج باید کنترل شود و روی یک محدوده ثابت بماند، نه کمتر از آن محدوده، نه بیشتر از آن محدوده)).

روشهای کنترل فشار در کندانسور ابی :

1 – استفاده از اینورتر جهت کنترل دور فن برج

با استفاده از یک کنترل فشار یا کنترل دما با خروجی آنالوگ PID و متصل کردن آن به اینورتر کنترل کننده الکتروموتور بلوور برج ، میتوان در صورت افت دمای آب کنداسنور با تغییر فرکانس برق ، دور الکتروموتور فن برج خنک کن را کم کرد تا دوباره فشار به مقدار تنظیم شده ما برگردد و از افرایش یا کاهش بی رویه آن جلوگیری کنیم.

2 – استفاده از واتر رگولاتور والو

یکی دیگر از روشهای کنترل فشار کندانسور در کندانسور آبی ، استفاده از واتر رگولاتور والو Water regulator valve میباشد. این رگولاتور ها در مسیر آب ورودی به کندانسور قرار میگیرد، اتصال 1/4f جهت حس کردن فشار کندانسور دارد. درصورتیکه فشار کندانسور بنا بر کاهش دمای آب برج (در فصول سرد سال یا در شب) کم شود، رگولاتور کمی بسته شده ، باعث میشود اجازه عبور کمتر آب بسمت کندانسور را میدهد تا دما و فشار کندانس به دمای دلخواه ما برگردد و بالعکس.
روشهای کنترل فشار در هوایی :

1 – استفاده از اینورتر جهت کنترل دور فن کندانسور (همانند کندانسور آبی با درنظر گرفتن اینکه اینورتر دور فن کندانسور هوایی را کنترل میکند)

2 – استفاده از رگولاتورهای فشار ثابت رسیور مانند KVR دانفوس

اغلب کمپانی های سازنده تجهیزات و قطعات برودتی مانند برندی که در ایران شناخته شده است ، دانفوس ، رگولاتورهایی مختلفی جهت کنترل فشار دارند. از جمله این رگولاتورها KVR میباشد. این رگولاتور بعد از کندانسور و قبل از رسیور نصب میشود با گرفتن یک انشعاب از خط دیسچارج بواسطه یک NRD وظیفه آن ثابت نگه داشتن فشار درون کندانسور و در نتیجه ثابت ماندن فشار خط مایع میباشد.

جهت انجام سرویس چیلر،سردخانه، کولر گازی،داکت اسپلیت بصورت اصولی و دستگاه های مجهز و همچنین افراد متخصص و

متعهد می توانید با ما تماس بگیرید

آدرس دفتر:آزادگان،خیابان برغان،خیابان ساریخانی.

09127652048

02632403163

با مدیریت فیروزی

Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *